Lussekatter

Nu har jag alldeles nyss bakat lussekatter! Gjorde även vanliga bullar av saffransdegen. :) Det börjar kännas lite mer som jul nu här hemma. Svärmor kom över med nå stjärnor som man kan hänga i fönstret så nu har vi också lite jul/advent hemma. Vi köpte stjärnor på fot, men de var för stora för våra låga fönster så de får vänta tills vi har flyttat.


(vår pensel suger så det ser ut som att det kom ägg lite överallt, om man ska vara ytlig... :/;)


Någon som blir frestad? ;)

....

Älskar dig Fredrik Olofsson. ♥ Det bästa som finns är att vakna upp och ha dig bredvid mig. Det bästa som finns är att somna med dig tätt intill mig. Allt med dig är det bästa för mig älskling. :) ♥


Snart ett år sedan vi träffades! Ingen av oss, tycker jag iaf, är lik sig själv på den här bilden...? ;)

Sugen

Som vanligt den här årstiden blir jag sugen på att färga håret, kan ni gissa vilken färg? Ja, exakt. Mörkare. Jag har dock inte bestämt mig helt ännu, men jag har nog egentligen aldrig varit helt säker när jag får mina idéer. Jag är ju sån som helst gör allt direkt jag kommer på det. Måste ändå fundera lite extra den här gången, nu har jag ju nästan min vanliga hårfärg så jag slipper ju som hålla på att färga hela tiden. Det är klart att det ändå syns en liten "utväxt" men kanske inte så det stör så där jättemycket. Tilläggas bör väl att jag inte tänkt ha nästan svart som jag hade sist, utan isåfall blir det nog förhoppningsvis ljusbrunt, eller mellanbrunt.

Såå, vad tycker ni? Ska jag färga mörkare eller ska jag ha som jag har nu? (ljust... typ)

Vårt hus

Här kommer lite bilder på vårt hus för er nyfikna som är intresserade av att se hur det ser ut. ;) Enjoy!



Utifrån, taget snett från gården. Vägen som syns är vår..


Lite närmare utifrån...


Lite annan vinkel... ;)


Carport/garage och en av de tre ladorna. Där ska det byggas garage i framtiden...


Gäststuga med värme.


En till lada/förråd. Osäkert om den blir kvar eller inte, kan bli för mkt med garage på gården.


Lada återigen, den blir nog kvar.


Köket.


Köket, inte det största men det funkar nog. Kanske blir att göra det större på något sätt i framtiden.


Ute på gården, ungefär mitt på kanske? Björken närmast bordet kanske inte får stanna kvar... ;)


Vardagsrummet. Väggen bakom soffan blir fondvägg. Björkar... ;) Rummet är mkt större än det som syns! Mot andra sidan blir det matbord. :)


Stora sovrummet uppe, blir gästrum till en början.


Samma rum som ovan... Lär bli ganska tomt till en början, svårt att möblera ett så stort rum. ;)



Sådär, det var ungefär alla bilder som fanns med i det vi fick av mäklaren när vi var på visning. Det finns ingen bild på lilla sovrummet uppe som kommer bli Freddes "jaktrum" till att börja med. Vårat blivande sovrum på nedervåningen finns inte heller med på bild. Planer vi har nu till att börja med är att måla om i vardagsrummet, samt fixa en fondvägg och byta golv till ett mörkare. I sovrummet nere ska vi måla om och göra fondvägg. Ute blir det ett garage, kanske till sommaren annars senare, vi får se. Det enda vi hittills har köpt är gardiner till vardagsrummet (i stora fönstret (4st) blir det två svarta panelgardiner + 2 vita, samt 2 vita i båda små fönstrena) och sovrummet nere (där blir det bruna panelgardiner). Glömde nästan att vi har köpt en grå ryamatta till vardagsrummet. :)


11 månader

Idag är det vår 11 månaders dag! Bara en månad kvar till ett år. :)
Älskar dig mest i hela världen, hjärtat. ♥


Bad day?

Ja jävlar (förlåt mamma), nyss var det inte kul att vara jag! Ingenting gick som det skulle, popcornen blev misslyckade TVÅ gånger sen gav jag upp. Ena gången blev det en platt men ändå bucklig "hög" och andra gången blev det några få popcorn. Jag säger då en sak; micron vi har nu åker inte med i vårt flyttlass till "tingan"! Som tur är känns det mycket bättre nu, är inte ens speciellt trött trots att jag jobbat varje dag utom måndag den här veckan. Det kommer nog under helgen, eller nästa vecka då det är dags för praktik. Anledningen till att jag inte är så trött kanske är för att jag vikarierat i en klass 1 samt fritids den här veckan. Rätt roligt att få leka lärare, det var ju min dröm att bli lärare när jag var liten! Ganska kul att hjälpa barnen med matte och skriva osv för det är ju så lätta saker, och dom tycker ju fortfarande att skolan är både rolig och spännande! ;)

Nåja, på tal om "tingan" så har vi fått ett eventuellt inflyttningsdatum. Helgen före jul, hm? Kändes väl kanske inte som den helgen man skulle valt i första hand då vi ska tapetsera och byta golv innan vi flyttar in. Om allt går enligt planerna så kanske vi har hunnit flytta in till nyår, fast vi har ju egentligen inte bråttom så vi siktar väl inte på något speciellt. :) Man får ta det som det kommer! Imorgon ska vi dock till stan och kolla på tapeter och förhoppningsvis lyckas komma överens om något! Golvet är ungefär klart, det är vi överens om, skönt. Vi ska även vara in och kolla läget med TV och soffa, vi måste ju som ha dem när vi flyttar in. Det blir nog lite knasigt annars! Längtar faktiskt till flytten, mest för att få inreda och fixa och dona och jaa... Det ska bli kul att få göra som man vill ha det redan från början. :)

F
r
e
d
d
e


MJ - This is it



Bra låt. Vi var och såg hans film This is it på bio i onsdags, sorgligt!

Mycket igen

Nu har det hunnit hända en massa igen sedan sist jag skrev. Bland annat så har vi köpt ett hus! :) Det var egentligen inte meningen att vi skulle köpa ett redan nu, utan vi tänkte mest bara börja kolla lite smått bara för att. Lite svårt att hålla sig från att köpa ett när man hittar "det" huset så då blev det så. Nu är det bara att hoppas på att Fredde inte blir av med jobbet, och att jag lyckas hitta mig ett jobb med säker inkomst varje månad. På tal om jobb så har jag ju faktiskt fått börja jobba lite som vikarie på olika förskolor här i Piteå, så det är ju bättre än ingenting i alla fall. :) Fick börja förra veckan och då jobbade jag mån-tis-ons, inte dåligt för att ha börjat nyss. ;) Det var lite kämpigt dock för vi hade tentavecka förra veckan, men det gick till slut! Hoppas bara att tentan gick bra så man slipper göra om den!

Får se om man får jobba något imorgon, måste i alla fall till tandläkaren bara jag får en tid! Lyckades visst tappa en del av en tand helt plötsligt idag, skumt! Hoppas det går att fixa utan att man ska behöva dra ut den, för det vill jag verkligen inte. :( Synd bara att man skulle åka på en dyr tandläkarräkning nu också men vad gör man? På tisdag och onsdag är det skola igen så jag hoppas verkligen jag hinner fixa tanden innan det, och som sagt helst utan att dra ut den. Skulle ju vara kul att gå runt i skolan och ha ont, eller så inte!

I helgen har vi för övrigt varit på fest hos Lasse och Elina, kul! :) Vi badade badtunna, åt god mat och hade allmänt trevligt. Mysig kväll. Utöver det har vi väl inte gjort så överdrivet mycket, idag har vi haft en rätt lugn dag med lite småpyssel. Fredde var ute och målade soffbordet med orginalfärgen och sen en sväng i garaget och skruvade lite. Jag tog tag i diskberget och lite småstädning av köket, vi är så duktiga på att plocka fram saker men väldigt dåliga på att plocka bort. Det måste bli skärpning på oss, speciellt sen när vi flyttat! Vi får för övrigt flytta in senast den 15 januari, men eventuellt tidigare så det är lite spännande nu. Vi ska dock måla tak, tapetsera/måla väggar och byta golv innan vi flyttar in men vi behöver inte ha bråttom för egentligen har vi det väldigt bra här där vi bor, dessutom lär vi ju aldrig bo här igen så man ska väl kanske "njuta" av tiden som är kvar. Det är ju trots allt det första stället jag bott på utan mamma och pappa, och även första stället jag bott på tillsammans med Fredde. :)

Love you, honey. ♥

RSS 2.0