Sommar?

Nu börjar det väl i alla fall vara sommar på riktigt? Här i Piteå har vi då i alla fall fått lite värme igen, skönt! Sitter på jobbet nu (ja jag vet, man ska inte blogga på arb. tid) och har lite att göra för tillfället i alla fall. Undra om resten av Sverige också har fint väder så ingen ser på tv idag? Har en kort dag idag med, började 16:15 och slutar 19:15, inte så länge kvar med andra ord! Efter denna dag är jag ledig fram till nästa torsdag om ingen vill ge mig sina pass eller om dom ringer ut mig. Hoppas på det för pengar är bra! Å andra sidan kan det väl vara skönt med en "semestervecka", då hinner man städa och dona på hemma inför inflyttningsfesten som är nästa helg (ni som ska komma, kom ihåg att meddela!)

Nu ska jag fortsätta jobba så jag får gå hem någon gång. :) Hade ju egentligen tänkt blogga med bilder men jag har inga bilder i datorn på jobbet så det får bli en annan gång.




På jobbet

Sitter på jobbet och håller på att somna! Måste nog ta en liten rast och gå ut eller något snart. Tungt att jobba 8-17 direkt när man inte är van att stiga upp. ;) Imorgon jobbar jag dock 8-13 så det borde ju vara lugnare kanske? Verkar dessutom vara ledig helgen, underbart!

För er som inte hängt med så har jag fått tillbaka mitt gamla jobb på Go Excellent. Känns skönt att man förhoppningsvis inte är luspank hela sommaren!

Årsdag

Idag har jag och världens bästa älskling årsdag. Vi har idag varit tillsammans i 1½ år, och förlovade i 1 år. Tänk vad tiden går och vad mycket vi hunnit! Vi har ju för tusan ett hus och allt. :) Aldrig trodde jag att jag skulle ha hus, vara förlovad osv vid 21 års ålder, men här är vi och jag trivs då med mitt liv. Det är det enda som räknas.

Ikväll (när F kommer hem från jobbet) ska vi ut och äta och fira årsdagen. :) Blir inga presenter idag dock, jag är lovad en från Sthlm när F åker dit på onsdag med jobbet och F vill egentligen inte ha nåt så.


Mattips

Igår åt vi det godaste jag ätit på länge!

Vi åt lax som vi kryddade med Citrus Grillkrydda och en klick smör på det. Det virade vi in i folie och grillade det tills laxen var "just och just" färdig. Dvs den var färdig men inte överdrivet färdig. När man sedan öppnade foliet hade smöret blivit till en god "sås" som smakade som kryddorna - gott!

Jobb

Igår lyckades jag få ett jobb, bara sådär. Det var så skönt! Fick visserligen tillbaka mitt gama jobb som jag hade dec-mars, men det är ta mig fan bättre än ingenting! Såg framemot att vara hemma och få göra vad jag ville, men pengar snurrade runt i huvudet. Utan pengar kan jag ju ändå inte njuta av sommaren! F tyckte att jag "kvittrade" igår när han kom hem och även han andades ut. Så på onsdag den 16 juni börjar jag, det bästa av allt är att jag hinner ha "sommarlov" en vecka. :)

Nu ska jag äta lite frukost, lite senare än planerat. (Skulle ju upp kl. 8) Efter det ska jag till gymmet! Det blir tredje dagen på raken jag är där. Skönt att man kommit igång med det, men det känns i benen vill jag lova, precis som det ska vara.


Funderingar

Jag har börjat fundera på om jag verkligen vill bli förskollärare. Jag älskar barn och allt sådant men jag vet inte om jag skulle trivas att jobba med alla rutiner. Jag gillar ju när det händer saker och blir lätt uttråkad om man bara går efter samma hela tiden. Problemet är dock att jag tycker om att plugga det jag pluggar, det känns intressant och roligt nuförtiden. (Extra kul idag då jag fick tillbaka den senaste uppgiften jag lämnade in, med ett VG som resultat! :D) Samtidigt känner jag att för att det ska vara värt att plugga 2½ år till måste jag ju vara intresserad av att jobba inom det yrket i alla fall några år, eller? Det är ju inte så överdrivet roligt att ha studielån att betala tillbaka om man inte ens jobbar med det man läste till.

Vad tjorvigt det blir när man börjar fundera för mycket. Önskar att någon kunde bestämma åt mig! Ska nog inte göra något åt mitt "problem" än i alla fall, ska fundera lite till. Det är ju som ganska korkat att hoppa av och sen ångra sig med den underbara klass som jag har. Nåja, vi får se helt enkelt.

Många bollar

Just nu känns det som att jag har många bollar i luften. Eller i alla fall i huvudet. Jag vill både jobba, hinna rensa/städa/fixa här hemma, både inomhus och utomhus och samtidigt även hinna göra en massa roligt. Man blir nästan i valet och kvalet, det är klart att jag vill och borde/behöver jobba allt jag kan men samtidigt skulle den tiden kunna användas till så mycket annat nödvändigt - fokusera på motion, fixa här hemma osv osv.

Här hemma skulle jag vilja göra så mycket nytt, det jag tycker är mest akut är köket. Det är så opraktiskt som det är nu så man hittar inget (eller ossit som jag säger nuförtiden)! Skulle dock vilja ha ett större kök också men det är rätt omöjligt, tyvärr. För Fredde är garage dock viktigast, det skulle ju blivit av i sommar men det blev lite ändrade planer så det blir nog nästa sommar. Nåja, vi tar det i den tid det kommer, ingen stress! :) Det är väl charmen med att ha hus, det finns alltid något som man vill göra om. ;)

Jag vet inte exakt vad jag ville ha ut med det här inlägget, ville nog egentligen bara skriva av mig. Jag menar ju givetvis inte att jag ska tacka nej till jobb om jag bara får chansen att jobba. Skulle faktiskt vara skönt med en egen LÖN istället för studiebidraget. Det löser sig hoppas jag! Om inte annat så vet jag ju, som sagt, vad jag ska använda tiden till.

Nu ska vi ha söndagsmys med en film, dipp & morötter!

RSS 2.0