Dag 4

Egentligen är det dag tre sedan min "omstart", men i och med att den började på måndag så är det väl dag fyra. Det är i alla fall dag 3 med en timmes powerwalk och det känns nice. Har tyvärr inte kommit iväg till något gym än, kanske ikväll? Beroende på hur F orkar, han jobbar ju 7-16 varje dag och får kanske inte alltid den sömn han behöver för att orka allt jag orkar och vill. Tycker dock att det blir roligare att gymma om han följer, dessutom har vi lika många gånger kvar på Korpen-kortet som vi skulle behöva "bli av med" nu när vi har tillgång till gym på annat vis. (F's jobb)

Såhär ser det iaf ut hittills:

Måndag: Ingen promenad. :(
Tisdag: ca. 1 timmes powerwalk
Onsdag: ca.45-50 min hyfsad powerwalk (för mig iaf, F skulle ju gärna gå sina monsterkliv men då får jag springa. ;)
Torsdag (dvs. idag): ca. 1 timmes powerwalk

Inget bröd har heller slunkit ner. Dessutom var jag mätt efter några spadtag höll jag på att säga, men jag menade "gaffeltag" av äggröran jag skulle äta till frukost idag. Är inte speciellt hungrig nu heller trots promenaden. Konstigt!

Ska kanske tillägga att min omstart inte beror på att vi slutade med LCHF, men vi åt bröd, kanske mer än vi hade behövt och fettintaget var väl inte det högsta förra veckan och det var inte lika roligt att väga sig som tidigare veckor. Kände därför att nej, nu vill jag verkligen hinna gå ner i vikt lite mer, helst till "delmålet" jag har, innan inflyttningsfesten. Jag brukar oftast klara sånt här bättre om jag har en grej att se framemot och vara "fin" för. Förra året när vi höll på med GI (eller nåt liknande) då hade vi som mål att gå ner till vår förlovningsdag (14/6) och det gjorde vi också. Tyvärr lät vi det barka iväg lite i sommar, trots det faktum att första gången vi åt godis efter uppehållet gjorde våra magar uppror (det gjorde ont vill jag lova!), och det fortsatte väl så fram till jul. Man gick upp det man gått ner + mer, inte kul! Så som sagt, NU KÖR VI!


and we're back!

Efter några dagars "uppehåll" med motionen (har visserligen cyklat till ICA) är jag tillbaka! Trots att jag vaknat kl 6 orkade jag gå en timmes promenad, vilket i och för sig inte är jobbigt. Det konstiga är att mina ben klarade av det! (med risk för att säga för mkt...)

Har bestämt mig för att nu jäklar kör vi igen! Det betyder att jag ska försöka orka & hinna röra på mig mer, samt försöka hålla mig lite mer strikt till LCHF & framför allt skippa bröd helt! Hoppas på att vara x antal kilo lättare lagom till vår inflyttningsfest som blir i juli någon gång. Hoppas att energin räcker till allt jag vill. :)


Sommar?

Nu har jag skrivit omtentan, hade ju inte pluggat när vi hade den så jag klarade alla delar utom en. Ändå bra tycker jag! Tycker dock att den jag gjorde idag var svårare än den ordinarie, ändå hade jag som sagt inte pluggat då. Jaja, vi får hoppas att det gick vägen denna gång så man har den ur världen! :)

Nu är jag påväg ut i solen och äta lite lunch, idag har jag en "göra-vad-jag-vill-dag" som "belöning" för att jag pluggat 2 dagar... typ. Haha. Imorgon & på fredag blir det jobb. Imorgon fyra timmar och på fredag åtta. Hoppas på bra väder även då, så man är pigg och glad. Börjar dock inte så tidigt någon av dagarna och imorgon borde jag hinna njuta av vädret när jag slutar om det är bra - skitbra!

Nä, nu var det ut som gällde. Ciao!

Mat

När vi var i Happis i helgen fick vi en bok av mamma, Doktor Dahlqvists LCHF. Den är fylld med bra recept, utöver alla andra bra råd. Jag prövade ett av "recepten" (egentligen inget svårt) idag till frukost, så jag tänkte att det kanske är någon annan som vill pröva samma, därför kommer det här nedan (finns även i ovanstående bok, på s. 73):

Äggröra (1 portion)

2-3 ägg
1-4 msk grädde eller creme fraiche (jag har bara prövat grädde)
salt & peppar
smör att steka i

blanda ägg, grädde/creme fraiche samt salt & peppar i en skål. Smält smöret i en stekpanna. Häll i äggsmeten.
Rör om hela tiden och ta snabbt bort från värmen då och då och fortsätt röra. Avsluta innan röran blivit för torr. Den ska ha en krämig konsistens.

Servera med bacon, tomat (gärna stekt) eller gräslök.

(Kolhydrater; 0 %, proteiner; 28%, fett 72%)

Nytt & fräscht

Visst är den fin min nya design? Det kanske blir roligare att skriva nu?! :) TACK till systeryster!! Ni kanske även har sett att hon har gästbloggat här.... :-)

Om ni inte redan lagt ihop det så har vi varit i Happis från igår till idag. (Tack älskling för att vi åkte igår, du är bäst! <3) Det har som vanligt varit fullt upp, William underhåller alla om inte annat! Sötkillen som i princip har lärt sig att gå själv, ibland vill han dock ha lite hjälp men han går, kul!

Imorgon blir det "examensfest" med klassen hos Ida, ska bli trevligt! Hoppas att vädret är lika bra som idag, var nästan för varmt i Happis (nej, man ska inte gnälla!)

Mer än så har jag nog inte på hjärtat idag, förutom att jag älskar min Fredrik mest av allt, han är bäst!

/E

Mosters kille





/Emma

Kladdkaka

Emma (Emlisch) har bakat denna kladdkaka idag...


/Emma (den andra, klicka på länken)


Varför LCHF?

Igår fick jag frågan "hur kommer det sig att ni äter enligt LCHF?" Första tanken var "vadå varför?" & "vad har någon annan med det att göra?" (tyckte det lät som att personen i frågan skulle börja säga en massa dåliga saker om det) Men svaret är helt enkelt: jag (vi) mår bra av det! Innan vi började äta enligt LCHF var jag jämt trött, jag orkade typ ingenting. Okej, det kan gott och väl att ha göra med att det var den mörkare perioden ute, men det lustiga är att det vände direkt vi började med den här "dieten". Jag tycker egentligen inte om ordet diet och jag skulle mer vilja säga att LCHF är en livsstil, inte en diet. Nu när vi har ätit enligt LCHF i ca. 4 veckor (eller mer) har jag blivit mycket piggare, tidigare när vi har haft praktik har jag varit sååå trött när jag kom hem & på morgonen har jag inte velat stiga upp. Den här praktiken steg jag upp utan problem & när jag kom hem orkade jag vara ute och gå och behövde inte stanna av förrän det var kväll & sovdags! Så härligt att man orkar något!!!

Det härliga med LCHF är att man på köpet går ner utan att i princip behöva göra så mycket, det är klart att det är ett plus om du rör på dig! På dom har 4 veckorna har vi båda två gått ner x antal kilon (svårt att säga exakt då vågen visar olika ibland & jag tycker det är bättre att mäta runt midjan) & jag har gått ner 4-5 cm runt midjan. Jag tycker inte att vi rört på oss speciellt mycket, det vi har gjort i så fall är att vi har varit ute och gått nästan varje dag, ca. 45 minuter, ibland längre. Det jag även ska poängtera är att vi väger & mäter oss på lördagar - alltså har jag inte de nya "siffrorna". ;)

Den här personen som frågade hur det kommer sig att vi äter enligt LCHF visade även något hon hittat på nätet där det stod att man blir dummare av att äta enligt den här metoden för att hjärnan inte får de kolhydrater den behöver. Det stämmer inte! Man kan aldrig någonsin undvika kolhydrater helt! I ett nyttigt bröd är det faktiskt över 40 kolhydrater, och i allt man äter trots att vi ska undvika kolhydrater och äta mer fett, så är det kolhydrater med i bilden. Man kan inte utesluta allt, man kan bara välja det som har mindre. Jag trodde också att man kanske äter för lite till slut, men då fick jag höra det jag just skrev. Tittar man på förpackningar så är det kolhydrater i allt. Hjärnan tar det den behöver av det man äter. Med LCHF kan man säga att man ska äta tvärtom mot vad man tidigare lärt sig. Dvs, mindre potatis/pasta osv (du får faktiskt äta detta om du vill, bara du tänker på att det inte är "huvudpersonen" längre) och äter mer kött & grönsaker! 

På en dag kan min kost se ut såhär:

Före frukost: Ett glas vatten.

Frukost:
En tallrik fil, med hallon & keso i (oftast) eller ägg & korv/bacon. 2 kapslar omega-3 och jucie (den med minst kolhydrater)

Lunch: 
Gårdagens middag eller slänger ihop något vi har hemma, t.ex. ägg & ngt, beroende på vad frukosten var!

Middag:
Kött & grönsaker. T.ex. kotletter och grönsaker, kycklingsallad, kotletter i het sås med cous cous till & grönsaker! Ja, man kan äta det man åt förr i princip.

Kvällsmat:
Om jag nu verkligen behöver något så äter jag min macka då, man ska helst försöka att inte äta mer än en smörgås per dag så jag försöker hålla mig till det. När jag gjorde praktik åt jag den som mellanmål istället.

(Mellanmål:
Som jag skrev ovan, t.ex. en smörgås, ett ägg....)

Som ni ser så äter man i princip som förut. Det enda man tänker på är att köttet & grönsakerna ska dominera på tallriken. Och så kan man även tänka på att grädde är bra & det är något du får äta, så använd det i maten/gör desserer av det, ät det helt enkelt! Egentligen är det ett stort plus att börja dagen med antingen te eller kaffe med grädde i, tyvärr fungerade inte något av dem för mig för jag kan helt enkelt inte dricka det, synd! Det sätter tydligen igång magen redan från morgonen.

Just ja, en viktig sak till. JA, det finns gott du kan äta!! När vi blir sugna på något gott då äter vi glass, äkta vanlij är bäst (minst kolhydrater) och den är god till varma bär men vi brukar faktiskt äta annan glass också, dock ej den sämsta!!, 70 % choklad, helst den med mintsmak, den är sååå god! Ett annat plus med nyttig choklad är att det ser mer lyxigt ut, hur kul som helst! Mer man kan äta är ju chokladmousse, välj den blockchokladen som heter något premium (70 %ig) eller liknande bara! Nu till sommaren kommer det ju vara guld att äta enligt LCHF, vem tycker inte att det är gott med grädde och jordgubbar???? :)

Ett litet obs: det jag/vi har lärt oss har vi lärt oss av F's mami. Sen hoppas jag att jag inte missförstått allt & att det jag nu skrivit bara är skit! ;-) En till grej; jag skulle rekommendera denna "diet" även om man inte vill gå ner i vikt - man mår bra!!

Ny frisyr & nya krukor




Igår, direkt efter frissan. Snyggt stylad enligt mig själv, tyvärr blir det inte så när man gör själv...


Idag ser det ut ungefär såhär. Har fast luggen för att få den att hållas på plats, sen ska den vara lös.


Krukor, köpta på jysk igår.

RSS 2.0